Tie on kuningas – mitä se tarkoittaa?

Afrikkalainen sananlasku “tie on kuningas” kuulosti omaan korvaani juuri sopivalta blogin nimeltä matkustettaessa Afrikan maaperälle. En kuitenkaan sen tarkemmin ajatellut mitä sillä tarkoitetaan, koska loppujen lopuksi se, mikä merkitsee on, kuinka me itse sen ajattelemme.

Tie on kuningas. Määränpää voi olla mikä tahansa, mutta se ei tule ilman matkaa, ilman tietä. Ilman kaikkea sitä, mitä me tiellä koemme, emme voi löytää määränpäätä sellaisena, kuin se on. Matkalleni Tansaniaan en osaa edes ajatella selvää määränpäätä, koska se mitä olen menossa tekemään on yhtä matkaa, pelkkää tietä ja uusia kokemuksia. Matka itsessään on sitä rikkautta, jota elämällä on meille tarjota. Siksi tie on kuningas, koska se on ainoa, joka merkitsee.

Parasta elämän tien kulkemisessa on se, ettei koskaan tiedä mitä seuraavan mutkan takaa löytyy tai kuinka monta pysähdystä saamme kokea ala-ja ylämäkineen. Nyt olen hyppäämässä sellaiseen seikkailuun, ettei tilanteita voi yhtään ennakoida. Tie on uusi ja arvaamaton, mutta se ei voi olla mitään muuta, kuin huikea kokemus.

Tarkoitukseni jatkossa on kirjoitella ja kertoilla kuulumisistani. Kertoa siitä, mitä kaikkea pääsen tekemään ja kokemaan ja samalla pohdiskella asioita, joita eteeni tulee. Tänään kirjoitan vielä Äänekoskella, omassa kodissani ja saatan tehdä sen vielä uudelleen ennen matkani alkua, mutta jo pian (1.2.2017) olen matkalla uuden Auringon alle.

Ilolla kirjoittaen Emmi Uusitalo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s